ANEXA
Nr. 1
(Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI
.............................................................
+------------------------------------------------------------------------------+
| FISA DE INREGISTRARE |
| a producatorilor in agricultura ecologica |
| |
| Anul .............. |
+------------------------------------------------------------------------------+
Aprobat Avizat
D.A.D.R. Responsabil cu agricultura ecologica,
Director executiv, .....................................
................
Nr. ........ din ..........
1. Producator
Persoana juridica
.........................................................., cu sediul in
localitatea ......................................................, judetul
......................................, inscrisa la registrul comertului sub
nr. ......................................., CUI ..........................,
reprezentata de ........................................... cod numeric
personal (CNP) .....................................................................;
sau
Persoana fizica
............................................................, domiciliata in
localitatea ...................................................., judetul
....................., str. ............................................ nr.
..............., BI/CI seria .............. nr. ...........................,
eliberat/eliberata la data de
.................................................. de catre
................................., CNP ................................
Locatia fermei/unitatii
administrate ........................................
2. Angajament. Solicit
inregistrarea si ma angajez sa respect dispozitiile nationale si comunitare
privind metoda de productie ecologica, procesarea, comercializarea, depozitarea
si etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispozitii sunt:
- Regulamentul (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor
ecologice si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr.
889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE)
nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea
produselor ecologice;
- Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul ministrului
agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor
privind organizarea sistemului de inspectie si certificare, de aprobare a
organismelor de inspectie si certificare si de supraveghere a activitatii
organismelor de control;
- Ordinul ministrului
agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si al presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea
si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor
nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea
produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspectie si certificare aprobat
Numele organismului de
inspectie si certificare .............................
Codul organismului
..........................................................
4. Productia vegetala (Se va
completa cu datele din formularul "Registrul parcelar".)
Suprafata totala in
agricultura ecologica: .................................,
din care: - suprafata
certificata: .........................................;
- suprafata in conversie:
- anul 1
...................................................................;
- anul 2
...................................................................;
- anul 3
.................................................................. .
Sunt de acord cu
prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu dispozitiile
legale in vigoare.
Data ................ Semnatura
..........................
5. Productia animaliera
Numele producatorului .......................................................
+-------------------------------------+-----------+---------+----------------------------------+
| | | | Modul de productie |
| Productia |Rasa/Specia| Efective+--------+------------+------------+
| | | |Ecologic|In conversie|Conventional|
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Productia de bovine |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Vaci de lapte | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Juninci rasa de lapte | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Vaci gestante | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Juninci gestante | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Bovine mascule peste 2 ani | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Bovine mascule intre 1 si 2 ani | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Bovine mascule intre 6 luni si 1 an| | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Vitei sub 6 luni | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Productia de ovine |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Oi mame | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Mioare | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Berbeci | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Alte ovine | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Productia de caprine |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Capre de lapte | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Tapi de reproducere | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Alte capre | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Productia porcine |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Scroafe de reproducere | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Vieri | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Purcei sugari | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Alti porci | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Pasari |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Gaini outoare | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Pui de carne | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Rate | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Bibilici | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Curcani | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Ecvine |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Cai si iepe | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Alte ecvine | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Apicultura |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Numar de stupi | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
| Numar de familii de albine | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Acvacultura |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
|Altele | | | | | |
+-------------------------------------+-----------+---------+--------+------------+------------+
Data ......... Semnatura
..........................
ANEXA
Nr. 2
(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII,
PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA
SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI ................
+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| REGISTRUL PARCELAR |
| Anul .............. |
+----------+---------+-----------+------------+-------------+----------------------------------------------------------+
| | | | | | Suprafata in agricultura ecologica |
| Numarul | | | Suprafata | Suprafata +-------+---------+----------------------------------------+
| parcelei |Denumirea| Suprafata | agricola | in | | |din care: |
|cadastrale|parcelei |cadastrala |exploatata*)| agricultura |Cultura|Suprafata+---------+---------+---------+----------+
| | | | |conventionala| | |Conversie|Conversie|Conversie|Certificat|
| | | | | | | | anul I | anul II |anul III | ecologic |
| | +-----+-----+------------+-------------+ +---------+---------+---------+---------+----------+
| | | ha | m2 | ha | ha | | ha | ha | ha | ha | ha |
+----------+---------+-----+-----+------------+-------------+-------+---------+---------+---------+---------+----------+
| | | | | | | | | | | | |
+----------+---------+-----+-----+------------+-------------+-------+---------+---------+---------+---------+----------+
| | | | | | | | | | | | |
+----------+---------+-----+-----+------------+-------------+-------+---------+---------+---------+---------+----------+
| | | | | | | | | | | | |
+----------+---------+-----+-----+------------+-------------+-------+---------+---------+---------+---------+----------+
| | | | | | | | | | | | |
+----------+---------+-----+-----+------------+-------------+-------+---------+---------+---------+---------+----------+
| | | | | | | | | | | | |
+----------+---------+-----+-----+------------+-------------+-------+---------+---------+---------+---------+----------+
Data ......... Semnatura
..........................
___________
*) In cazul in care nu se
exploateaza in totalitate parcela cadastrala, indicati suprafata exploatata.
ANEXA
Nr. 3
(Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI
.............................................................
+------------------------------------------------------------------------------+
| FISA DE INREGISTRARE |
| a procesatorilor in agricultura ecologica |
| |
| Anul .............. |
| (operatii de conditionare si/sau de transformare a produselor agricole) |
+------------------------------------------------------------------------------+
Aprobat Avizat
D.A.D.R. Responsabil cu agricultura ecologica,
Director executiv, .....................................
................
Nr. ........ din ..........
1. Procesator
Persoana juridica
.........................................................., cu sediul in
localitatea ..........................., judetul ................., inscrisa la
registrul comertului sub nr. .............., CUI ..................,
reprezentata de .........................................., cod numeric
personal (CNP)
........................................................................ .
Locatia fermei/unitatii
administrate ........................................
2. Angajament. Solicit
inregistrarea si ma angajez sa respect dispozitiile nationale si comunitare
privind metoda de productie ecologica, procesarea, comercializarea, depozitarea
si etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispozitii sunt:
- Regulamentul (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor
ecologice si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr.
889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE)
nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea
produselor ecologice;
- Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul ministrului
agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor
privind organizarea sistemului de inspectie si certificare, de aprobare a
organismelor de inspectie si certificare si de supraveghere a activitatii
organismelor de control;
- Ordinul ministrului
agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si al presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea
si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspectie si certificare aprobat
Numele organismului de
inspectie si certificare ales ........................
Codul organismului
..........................................................
4. Specificarea locurilor de
transformare si/sau de conditionare si/sau de depozitare si natura operatiilor
si a produselor, prin precizarea locului de procesare
Numele procesatorului
.......................................................
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
|Produsul finit*)|Locul de transformare|Cantitatea estimata in 2007|Natura operatiilor**)|
| | | (kg sau litri) | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
| | | | |
+----------------+---------------------+---------------------------+---------------------+
*) Produsul care iese din
unitatea de procesare (de exemplu: paine, branza de oaie, faina de grau).
**) Operatii privind:
- conditionarea fara
transformare (se va nota cu CFT);
- transformarea cu
conditionare (se va nota cu TCC);
- transformarea fara
conditionare (se va nota cu TFC).
Sunt de acord cu
prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu dispozitiile
legale in vigoare.
Data ......... Semnatura
..........................
ANEXA
Nr. 4
(Anexa nr. 4 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI
..............................................................
+------------------------------------------------------------------------------+
| FISA DE INREGISTRARE |
| a importatorilor de produse ecologice |
| |
| (importate din terte tari in UE) |
| Anul ....... |
+------------------------------------------------------------------------------+
Aprobat Avizat
D.A.D.R. Responsabil cu agricultura ecologica,
Director executiv, .....................................
................
Nr. ........ din ..........
1. Importator
...............................................................
Persoana juridica
.........................................................., cu sediul in
localitatea ......................., judetul ....................., inscrisa la
registrul comertului sub nr. ......, CUI ..........................,
reprezentata de .........................................., cod numeric
personal (CNP)
..........................................................................
Locatia fermei/unitatii
administrate ........................................
2. Angajament. Solicit
inregistrarea si ma angajez sa respect dispozitiile nationale si comunitare
privind metoda de productie ecologica, procesarea, comercializarea, depozitarea
si etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispozitii sunt:
- Regulamentul (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor
ecologice si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr.
889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE)
nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea
produselor ecologice;
- Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii
si dezvoltarii rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor privind
organizarea sistemului de inspectie si certificare, de aprobare a organismelor
de inspectie si certificare si de supraveghere a activitatii organismelor de
control;
- Ordinul ministrului
agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si al presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea
si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspectie si certificare aprobat
Numele organismului de
inspectie si certificare ales ........................
Codul organismului
..........................................................
4. Localizarea tarii de
origine a produselor importate si natura produselor, cu precizarea locurilor de
depozitare
Numele importatorului
.......................................................
+--------+------------------+---------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |Volumul importat in: (kg/litri/buc.)|
|Produsul|Codul produsului1)|Tara de origine|Locurile de depozitare+-----------------+------------------+
| | | | (tara si oras) | Anul anterior2) | Anul in curs3) |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
| | | | | | |
+--------+------------------+---------------+----------------------+-----------------+------------------+
1) Codul
corespunzator produsului importat din lista prezenta in anexa nr. 5.
2) Productia
importata in anul anterior.
3) Productia
importata in anul in curs (estimare).
Sunt de acord cu
prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu dispozitiile
legale in vigoare.
Data .................... Semnatura
..........................
ANEXA
Nr. 5
(Anexa nr. 5 la Ordinul nr. 219/2007)
LISTA PRODUSELOR SI CODUL DE IDENTIFICARE
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
| Produse | Tipul de productie | Codul |
| | |produsului|
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse neprocesate provenite din productia|Cereale si plante industriale (de exemplu: oleaginoase, | 01 |
|vegetala |leguminoase proteice, plante furajere etc.) | |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Legume | 02 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Fructe si plante destinate prepararii bauturilor | 03 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Plante aromatice, medicinale si derivate | 04 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Citrice | 05 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Ciuperci | 06 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse neprocesate provenite din productia|Miere | 07 |
|animaliera +----------------------------------------------------------+----------+
| |Oua | 08 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Carne de macelarie (neprelucrata) | 09 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Pasari de curte | 10 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Alte produse neprocesate provenite din cresterea | 11 |
| |animalelor | |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse procesate pe baza de carne (mezeluri, conserve) | 12 |
+------------------------------------------------------------------------------------------------------+----------+
|Produse din lapte | 13 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse pe baza de legume si fructe |Produse pe baza de cartofi | 14 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Suc de fructe si legume | 15 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Fructe uscate | 16 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Alte preparate si conserve pe baza de fructe, inclusiv | 17 |
| |04 si 05 | |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Preparate si conserve pe baza de legume, inclusiv 04 si 05| 18 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse pe baza de uleiuri |Uleiuri nerafinate si sroturi | 19 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Uleiuri rafinate si produse asociate | 20 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse din acvacultura | 21 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Fainuri, cereale procesate si produse cu |Produse obtinute din seminte (orez, faina, gris, fulgi | 22 |
|amidon |de cereale) | |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Produse cu amidon (ulei de porumb si tapioca etc.) | 23 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Furaje pentru animale | 24 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Produse alimentare diverse |Paine si produse de patiserie proaspete (inclusiv paine | 25 |
| |congelata) | |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Pesmeti, biscuiti si produse de patiserie conservate | 26 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Zaharuri | 27 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Ciocolata si dulceturi | 28 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Paste alimentare | 29 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Cafea | 30 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Ceai | 31 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Cacao | 32 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Infuzii de plante | 33 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Ierburi aromatice, condimente etc. | 34 |
| +----------------------------------------------------------+----------+
| |Produse alimentare dietetice si destinate copiilor | 35 |
+-------------------------------------------+----------------------------------------------------------+----------+
|Bauturi (cu exceptia sucului de fructe) | 36 |
+------------------------------------------------------------------------------------------------------+----------+
|Uleiuri esentiale | 37 |
+------------------------------------------------------------------------------------------------------+----------+
|Altele | 38 |
+------------------------------------------------------------------------------------------------------+----------+
ANEXA
Nr. 6
(Anexa nr. 6 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI
.............................................................
+------------------------------------------------------------------------------+
| FISA DE INREGISTRARE |
| a exportatorilor de produse ecologice |
| |
| Anul .............. |
+------------------------------------------------------------------------------+
Aprobat Avizat
D.A.D.R. Responsabil cu agricultura ecologica,
Director executiv, ............................................
................
Nr. ........ din ..........
1. Exportator
Persoana juridica
............................................, cu sediul in localitatea
..............................., judetul .........................., inscrisa
la registrul comertului sub nr. ..................................., CUI
..................., reprezentata de .........................., cod numeric
personal (CNP) ...............................................................
.
Locatia fermei/unitatii
administrate ........................................
2. Angajament. Solicit
inregistrarea si ma angajez sa respect dispozitiile nationale si comunitare
privind metoda de productie ecologica, procesarea, comercializarea, depozitarea
si etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispozitii sunt:
- Regulamentul (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor
ecologice si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr.
889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE)
nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea
produselor ecologice;
- Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii
si dezvoltarii rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor privind
organizarea sistemului de inspectie si certificare, de aprobare a organismelor
de inspectie si certificare si de supraveghere a activitatii organismelor de
control;
- Ordinul ministrului
agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si al presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea
si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspectie si certificare aprobat
Numele organismului de
inspectie si certificare ales ........................
Codul organismului
..........................................................
4. Localizarea unitatii de
origine a produselor exportate si natura produselor, cu precizarea destinatiei
exportului
Numele exportatorului
.......................................................
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
|Produsul|Volumul exportat estimat|Unitatea de unde se face exportul|Tara de destinatie a exportului|
| | (kg/litri/buc.) | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
| | | | |
+--------+------------------------+---------------------------------+-------------------------------+
Sunt de acord cu
prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu dispozitiile
legale in vigoare.
Data .................. Semnatura
.................................
ANEXA
Nr. 7
(Anexa nr. 7 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI
.............................................................
+------------------------------------------------------------------------------+
| FISA DE INREGISTRARE |
| a comerciantilor de produse ecologice (inclusiv comertul intracomunitar) |
| |
| Anul .............. |
+------------------------------------------------------------------------------+
Aprobat Avizat
D.A.D.R. Responsabil cu agricultura ecologica,
Director executiv, ............................................
................
Nr. ........ din ..........
1. Comerciant
...............................................................
Certificat de inmatriculare
in registrul comertului .........................
Cod fiscal
................................ Sediul ..........................
Banca
................................... Cont ..............................
Telefon
...................... Fax .................. E-mail ................
Reprezentat legal prin
.................., in calitate de ...................
2. Angajament. Solicit
inregistrarea si ma angajez sa respect dispozitiile nationale si comunitare
privind metoda de productie ecologica, procesarea, comercializarea, depozitarea
si etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispozitii sunt:
- Regulamentul (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor
ecologice si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr.
889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE)
nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea
produselor ecologice;
- Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul ministrului
agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor
privind organizarea sistemului de inspectie si certificare, de aprobare a
organismelor de inspectie si certificare si de supraveghere a activitatii
organismelor de control;
- Ordinul ministrului
agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si al presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea
si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspectie si certificare aprobat
Numele organismului de
inspectie si certificare ales ........................
Codul organismului
..........................................................
Numele comerciantului
.......................................................
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | Destinatia produselor |
|Produsul|Volumul estimat comercializat|Locurile de depozitare| (consumator/unitati de |
| | (kg/litri/buc.) | |comercializare/unitati de procesare)|
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
| | | | |
+--------+-----------------------------+----------------------+------------------------------------+
Sunt de acord cu
prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu dispozitiile
legale in vigoare.
Data ................... Semnatura
................................
ANEXA
Nr. 8
(Anexa nr. 8 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
DIRECTIA PENTRU AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA A JUDETULUI
...............................................................
Aprobat Avizat
D.A.D.R. Responsabil cu agricultura ecologica,
Director executiv, ............................................
................
Nr. ........ din ..........
CENTRALIZATORUL operatorilor din agricultura ecologica
Perioada .........................................
+-------+-------+-------+------+--------+--------+------------+-------+-----+-------------------------+---------------------------------+-------------------+
| | | | | | | | | | Productia vegetala | Productia animaliera |Produsele procesate|
|Numele | | | | Nr. | Numele | Nr. | |U.M. +-------+--+--+--+--------+----------+----------------------+--------+----------+
|opera- |Locali-|Judetul|Adresa|fisei de|organis-|contractului| Tipul |(ha, | | | | | | | Modul de productie |Produsul|Cantitatea|
|torului| tatea | | |inregis-| mului |incheiat cu |opera- | kg, |Cultura|C1|C2|C3| Certi- |Categoria | | | estimata |
| | | | | trare | de | organismul |torului|buc.,| | | | | ficat |de animale+-----+--------+-------+--------+----------+
| | | | | |control | de control | |l, t)| | | | |ecologic| |Total|Ecologic|Conven-| | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | |tional | | |
+-------+-------+-------+------+--------+--------+------------+-------+-----+-------+--+--+--+--------+----------+-----+--------+-------+--------+----------+
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |11|12|13| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
+-------+-------+-------+------+--------+--------+------------+-------+-----+-------+--+--+--+--------+----------+-----+--------+-------+--------+----------+
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+-------+-------+-------+------+--------+--------+------------+-------+-----+-------+--+--+--+--------+----------+-----+--------+-------+--------+----------+